HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Főzelékek > Mennyei fejtett bab
| Többi

Mennyei fejtett bab recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

2 csomag méylhűtött fejtett bab
2 dl tejföl
1 kis fej hagyma
5 dl zöldségerőleves
1 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyem

őrölt fehérbors
borsikafű
kakukkű
szegfűszeg
szegfűbors

A recept elkészítése

A mélyhűtött fejtett babot felengedés nélkül a zöldséglevesben feltesszük főni. Sóval, borssal, stb. ízesítjük. Közben lereszeljük a hagymát, majd a liszttel együtt a tejfölbe keverjük. Őrölt fehérborssal és őrölt szegfűszeggel fűszerezzük, és a bab főzővizével apránként felengedve csomómentesre keverjük. Ha megfőtt a bab, kidobjuk belőle a szegfűborsot (ha tettünk bele), és behabarjuk a hagymás-fűszeres tejföllel. Összefőzzük, majd frissen vágott petrezselyemmel meghintjük.

Feltöltötte: edit

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , kiadós ételek , egyszerű ételek , 45 perc , főételek , főzelékféle

vissza az előző oldalra