HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Mexikói csokoládés csirke
| Többi

Mexikói csokoládés csirke recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

2 csirkemell,
5 dkg mazsola,
1 hegyes erős paprika
5 dkg mandula,
5 dkg vaj,
só,
bors,
őrölt fahéj
A csokoládé
fél fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
3 szárított chili (cseresznyepaprika
5 dkg mogyoróvaj,
5 dl tyúkhúsleves,
5 dkg kukoricaliszt,
2 evőkanál kukoricacsíraolaj,
1 evőkanál szezámmag,
só,
cukor,
őrölt fahéj
szegfűszeg,
bors


A recept elkészítése

A kicsontozott csirkemellet vékonyra kiveregetjük, megkenjük a sóval és borssal elkevert vajjal, majd meghintjük a beáztatott mazsolával, az apróra vágott hegyes erős paprikával. Összetekercseljük, hústűvel megtűzzük, kívül sóval, őrölt fahéjjal fűszerezzük. Kivajazott tűzálló tálba fektetjük, fóliával lefedjük és 30 percig sütjük. A fóliát levéve, 10 perc alatt megpirítjuk.
Közben elkészítjük a mártást. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, apróra vágott paradicsomot. Beletördeljük a csokoládét. Mogyoróvajjal, chilivel, szezámmaggal, sóval, cukorral, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel, borssal fűszerezzük. Meghintjük a kukoricaliszttel. Felöntjük a levessel és összefőzzük. A csirkét rizságyon tálaljuk és leöntjük a csokoládémártással.

Feltöltötte: fanni

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

mexikói ételek , szárnyasételek , ünnepi ételek , gyertyafényes vacsorák , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , főételek

vissza az előző oldalra