HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Mexikói > Mexikói kukoricafelfújt
| Többi

Mexikói kukoricafelfújt recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

25 dkg darált sertéshús
25 dkg darált marhahús
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 doboz konzerv kukorica
15 dkg paprikás szalámi vagy kolbász
1/2 kg paradicsom
20 dkg sajt
2 evőkanál zsemlemorzsa
chili

bors
olaj


A recept elkészítése

A megtisztított hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, olajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a kétféle darált húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és chili fűszerrel megszórjuk. Pici vízzel felengedve megfőzzük a húst.
Tűzálló tálat kiolajozunk. A darált húsos pörköltünket a tál aljára tesszük, erre ráterítjük a leszűrt kukoricát. A szalámit vagy kolbászt csíkokra vágjuk és a kukoricára szórjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, először negyedekre vágjuk, majd felszeleteljük. A szalámit beborítjuk a paradicsommal, tetejét megszórjuk sóval, borssal, finomra vágott friss oregánóval. Legfelülre a zsemlemorzsás sajt kerül. Előmelegített forró sütőben 30 percig sütjük.

Feltöltötte: stella

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

mexikói ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , főételek , egytálételek

vissza az előző oldalra