HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Mézes szilvakrém leves
| Többi

Mézes szilvakrém leves recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

70 dkg (fagyasztott) szilva
víz
fahéj
őrölt szegfűszeg
4 púpos evőkanál cukor
méz
2 csomag vaníliás cukor
1 doboz (2 dl) főzőtejszín
(és ha van otthon, 1 marék fagyasztott málna
A tálaláshoz:
felvert tejszínhab
néhány szem szilva


A recept elkészítése


0.) Néhány szem szilvát félreteszünk.
1.) A szilvát (és a málnát) felengedjük, majd egy fazékba tesszük és annyi vízzel felöntjük, ami épp ellepi. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget, és az egészen rottyantunk egyet.
2.) Megvárjuk, amíg picit kihűl, majd turmixgépbe tesszük és krémesre aprítjuk. Hozzákeverjük a tejszínt, és visszaöntjük az egészet a lábasba. Megint rottyantunk egyet rajta, majd hagyjuk teljesen kihűlni. megkóstoljuk, és ízlés szerint hozzáadunk annyi mézet, amennyi jólesik. (Én 4 evőkanálnyit belekevertem és nagyon finom lett.)
3.) Tálalásig a hűtőben tároljuk, majd felvert tejszínhabbal és néhány szem szilvával tálaljuk.

Feltöltötte: fatima

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , vegetáriánus ételek , ünnepi ételek , vasárnapi ebédek , olcsó ételek , rafinált ételek , 30 perc , levesek

vissza az előző oldalra