HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Főzelékek > Mirza tökfőzeléke
| Többi

Mirza tökfőzeléke recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kg gyalult tök
1 közepes hagyma
2 evőkanál olaj
1 csomag kapor
1 poharas (2 dl) tejföl
kb. 6 evőkanál liszt

ételízesítő
1 teáskanál 10 % -os ecet

A recept elkészítése

A tököt besózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt megpucoljuk és apróra vágjuk a hagymát, majd egy fazékba tesszük és kevés olajon üvegesre pároljuk. Kicsit kinyomkodjuk a besózott tököt (azért maradjon leve!), és rátesszük a hagymára. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, majd megsózzuk, megszórjuk egy kis ételízesítővel és megszórjuk az összevágott kapor felével. Néhány perc alatt puhára pároljuk, és hozzákeverünk 1 teáskanál 10%-os ecetet - ettől ropogós marad a tök. Ha megpuhult a tök, behabarjuk. A habarékot egy külön bögrében készítjük el: habverővel csomómentesen kikeverjük a lisztet, a vizet és a tejfölt, majd a tökhöz adjuk. Alaposan megkeverjük, ha kell, sózzuk, végül rászórjuk a maradék kaprot. Pörkölttel, főtt virslivel vagy fasírttal tálaljuk.

Feltöltötte: piri

Akik elkészítették ezt a receptet:

erzsike.t

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , magyaros ételek , gyerek ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , olcsó ételek , pofonegyszerű ételek , főételek , főzelékféle

vissza az előző oldalra