HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Mogyorós sarkocska
| Többi

Mogyorós sarkocska recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
13 dkg sütőmargarin
13 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
30 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
Valamint:
baracklekvár
10 dkg cukor
25 dkg sütőmargarin
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál víz
20 dkg darált mogyoró
20 dkg darált mandula
A díszítéshez:
étcsokoládé

A recept elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órát fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük. Utána kinyújtjuk, tepsibe tesszük.
Vékonyan megkenjük a tésztát baracklekvárral.

A margarint kicsi lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a vizet és a vaníliás cukrot. Egyszer kicsit felforraljuk, majd belekeverjük a mogyorót és mandulát. A masszát a kenjük, előmelegített sütőbe tesszük. Amikor enyhén barna színe lesz a tetejének, kivesszük, hagyjuk hűlni.

Háromszögekre vagdaljuk, és a két végét olvasztott étcsokiba mártjuk. Sütőpapíron vagy deszkán hagyjuk megszáradni.

Feltöltötte: zsolna

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , húsvéti ételek , uzsonnák , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 60 perc , desszertek , aprósütemények

vissza az előző oldalra