HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Vadak > Gombás-szószos szarvasborjú comb
| Többi

Gombás-szószos szarvasborjú comb recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

kb 3 kg-os comb A pác hozzávalói: mustár bors fokhagyma hagyma borókabogyó 5-6 szem (mozsárban összetörjük) olívaolaj

A recept elkészítése

1.) Előző nap bepácoljuk. 2.) Másnap a sütőt 150 fokra előmelegítjük, és amíg melegedik, a húst a páccal egy nagy serpenyőben egy kis szalonnazsíron elősütjük, hogy a nedvességét ne veszítse el majd sütés közben. Előtte jól besózzuk (mert a pácba nem teszünk sót, nehogy a hús kiszáradjon és megkeményedjen). Ez kb. 5-5 perc mindkét oldalán a forró zsírban. 3.) Ezután a húst egy nagy sütőzacskóba tesszük, még egy kis sót szórunk rá, hozzáöntjük a szalonnás zsírt, egy pici vörösbort, a hús tetejére teszünk még pár csík bacont, és mellé teszünk egy szegfűszeggel megtűzdelt almát. 4.) A zacskót lezárjuk, hegyes késsel néhány lyukat fúrunk rajta, hogy ne robbanjon fel majd a sütőben:), és egy tepsire rakva sütőbe tesszük, legalulra. Így sütjük a húst három órán keresztül. 5.) Miután lejárt a sütési idő, kivesszük a húst a zacskóból, egy serpenyőbe eresztjük a sütés közben keletkezett lét, a húst pedig alufóliával letakarva hagyjuk a tepsiben, hogy lassan hűljön, mert ilyenkor érnek jól össze az ízek, és marad finom puha. 6.) A léből pedig egy kis gomba és vörösbor hozzáadásával finom mártást készítünk. Ez ízlés szerint kiegészíthető bármivel. Köretnek burgonyakrokettet vagy zsemlegombócot, vagy akár krumplipürét is adhatunk.

Feltöltötte: teri

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vadételek , magyaros ételek , ünnepi ételek , gyertyafényes vacsorák , társasági ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , főételek

vissza az előző oldalra