HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Nagyanyó pici pogácsája
| Többi

Nagyanyó pici pogácsája recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kg liszt
25 dkg sütőmargarin / vaj / zsír
2,5 dkg élesztõ
1 kávéskanál cukor
1 dl tej
2 tojás
3 dl tejföl
4 kávéskanál só
sajt a tetejére

A recept elkészítése

Az élesztõt a cukros, langyosra melegített tejben felfuttatom.
A zsírt /vajat /margarint elmorzsolom a liszttel, beleteszem a felfuttatott
élesztõt, 1 egész tojást, a tejfölt és a sót, majd simára gyúrom. Egy éjszakát hûtõszekrényben tárolom, másnap 1-1,5 cm vékonyra nyújtom, tetejét késsel bekockázom, a legkisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatom, a tepsiben viszonylag távol teszem egymástól, hogy legyen helye kelni, a másik tojással megkenem, reszelt sajttal megszórom. Hideg sütõben kezdem el sütni, 200 fokon kb. 20 perc alatt megsül.

Feltöltötte: hermia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , több, mint másfél óra , előételek , aprósütemények , pogácsa

vissza az előző oldalra