HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Narancsos-rozmaringos csirke
| Többi

Narancsos-rozmaringos csirke recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 csirkecomb,
2 evőkanál olaj,
fél pohár száraz fehér bor,
1 nagy narancs leve,
1 narancs reszelt héja,
1 teáskanál rozmaring
1 mokkáskanál sáfrányos szeklice (sáfrány),
ízlés szerint só,
a díszítéshez 1 narancs.


A recept elkészítése

a megmosott combokat a forgónál átvágom és megtörülgetem.

a húsdarabok mindkét felét a felforrósított olajon átpirítom, megsózom, rászórom a reszelt narancshéjat, rozmaringot. Narancslével megöntözöm. Ráöntöm a bort, és befedve puhára párolom. Nem szabad megkeverni, csak az edény rázogatni, nehogy az edény aljához kapjon. Ha már majdnem puha, ráhintem a sáfrányt, és készre párolom. Tálaláskor narancskarikákkal díszítve teszem az asztalra. (Ha a mártását elfőné, kevés narancslével összekevert borral apránként pótolom.) Tálaláskor narancskarikákkal szépen feldíszítem. Párolt rizs illik mellé.

Feltöltötte: valentina

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szárnyasételek , egzotikus ételek , gyertyafényes vacsorák , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 45 perc , főételek

vissza az előző oldalra