HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Saláták > Olívás gombasaláta
| Többi

Olívás gombasaláta recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

40 dkg gomba,
fél fej jégsaláta,
2 db kemény paradicsom
1 fej lila hagyma,
2 evőkanál magozott és apróra vágott olajbogyó,
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál bor- vagy gyümölcsecet
1-1 késhegynyi őrölt fehér bors és őrölt babérlevél
ízlés szerint só,
cukor és ecet

A recept elkészítése

a gombát gondosan megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem és fölszeletelem. Ecettel, sóval, cukorral ízesített, forrásban levő kevés vízbe teszem, és az újraforrástól számított 5 percig főzöm. Leszűröm és hagyom kihűlni. A megmosott és lecsöpögtetett salátát felaprítom. A hagymát karikákra vágom és megsózom.

salátástálba teszem a főtt gombát, salátát, hagymát, olajbogyót és negyedekbe szeletelt, megmosott paradicsomot is. A borecetet fél dl vízzel, olajjal, sóval, őrölt fehér borssal és csipetnyi cukorral összekeverem. Rálocsolom a salátára, és jól átkeverve lefedem, majd 2 órára a hűtőszekrénybe teszem. Csak másnapig áll el, a gomba hamar romlik.

Feltöltötte: molli

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , mediterrán ételek , bulira ajánlott , ünnepi ételek , társasági ételek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 30 perc , saláták

vissza az előző oldalra