HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Halak > Oregánós rakott hal paradicsommal
| Többi

Oregánós rakott hal paradicsommal recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

40 dkg tőkehal
1 kg héjában főtt burgonya
3-4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg füstölt sajt
2 dl tejföl
2 tojás
3-4 paradicsom
zsemlemorzsa
1 dl olaj
oregánó
őrölt bors



A recept elkészítése

Egy tepsit vagy mély tűzálló tálat kikenünk egy kevés olajjal, majd meghintjük zsemlemorzsával. A többi olajat finomra vágott petrezselyemmel és zúzott fokhagymával elkeverjük. A tepsibe először egy réteg karikára vágott burgonyát terítünk, sóval, borssal, oreganoval fűszerezzük és egy kevés fűszeres olajjal locsoljuk meg. Halszeleteket, majd paradicsomkarikákat teszünk rá, ismét fűszerezzük. A folyamatot megismételjük, végül az egészet burgonyaszeletekkel borítjuk be. A tejfölt reszelt sajttal, tojással, sóval simára keverjük, és a rakott hal tetejére símitjuk. Közepesen forró, előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Feltöltötte: fanni

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

halételek , házias ételek , gyertyafényes vacsorák , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 60 perc , főételek , egytálételek

vissza az előző oldalra