HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Őszibarackparfé
| Többi

Őszibarackparfé recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 dl tejszín,
fél üveg kimagozott őszibarackbefőtt,
fél citrom
4 evőkanál porcukor (vagy édesítő),
2 zacskó habfixáló,
tetejére gyümölcsszeletek,
csokoládé


A recept elkészítése

4 kerek formát előveszek. Folpack fóliával úgy bélelem ki, hogy a fólia minden oldalán lelógjon. A tejszínből a cukorral és a habfixszel kemény habot verek, és a hűtőszekrénybe teszem. Az őszibarackbefőtt levét lecsöpögtetem, a gyümölcsöt szeletekre vágom. 2 őszibarackdarabot citromlével és 2-3 evőkanál befőttlével pépesre turmixolok.

az őszibarackpép felét és a darabos gyümölcsöt óvatosan beleforgatom a tejszínhabba. Ha a massza már egynemű, akkor a bélelt formába beletöltöm. A tetejét simára egyengetem, egy másik fóliadarabbal befedem, és rögtön mélyhűtőbe teszem. Legalább fél napig kell fagyasztani. Közvetlenül tálalás előtt desszertes tányérokra borítom, óvatosan lehúzom a fóliát, és gyümölcsszeletekkel, csokoládéreszelékkel díszítem.

Feltöltötte: emilia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

társasági ételek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 30 perc , desszertek

vissza az előző oldalra