HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Belsőségek > Pacalpörkölt
| Többi

Pacalpörkölt recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kg tisztított marhapacal
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 zöldpaprika
5 evőkanál olaj
1 evőkanál pirospaprika
őrölt kömény
majoránna


A recept elkészítése

A pacalt többször váltott hideg vízben megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla, és hideg vízben ismét átmossuk. Ezután kuktában sós vizet forralunk, beletesszük a pacalt, lezárjuk, és kb. 2 óra alatt puhára főzzük.(Ez normál edényben kb. 4 órát tartana!) Amíg a pacal fő, megtisztítjuk a hagymát, fokhagymát, és apróra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját és feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, felszeleteljük.
A kuktát kihűtjük, kivesszük a pacalt, és ceruza vékonyságú csíkokra vágjuk. Az olajat egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, kevergetve megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük kb. egy dl vízzel. Hozzáadjuk a pacalt, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majoránnával ízesítjük, és kb. fél óra hosszat, lassú tűzön főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek, és a leve besűrűsödjön. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.



Feltöltötte: lenke

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

belsőségek , magyaros ételek , ebéd-vacsora otthonra , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , főételek

vissza az előző oldalra