HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Pácolt pulykamell
| Többi

Pácolt pulykamell recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg pulykamell-filé,
2 tojás,
4 evőkanál liszt,
1 dl száraz fehér bor,
3 evőkanál szója
2 evőkanál olaj,
1 tyúkhúsleves-kocka,
1 teáskanál gyömbér
1 gerezd fokhagyma
fél citrom
ízlés szerint törött bors,
olaj a sütéshez.


A recept elkészítése

az olajat, citromlevet, szójaszószt, bort, borsot, gyömbért és a zúzott fokhagymát összekeverem, majd meglangyosítom és belemorzsolom a húsleveskockát. A pulykamellet kis szeletekre vágom, és mély tálban egymásra rétegezem, miközben a sorokat a páclével leöntöm. Befedem és hűtőszekrényben legalább egy napig (még jobb, ha tovább) érlelem. A húsdarabokat néhányszor megforgatom, hogy a páclé mindenhol érje.

a léből kiszedett húsdarabokat még nedvesen lisztbe mártom, majd a felvert tojásba forgatom, és ismét belisztezem. A pácolás után megmaradt levet összekeverem a megmaradt tojással, hozzáadom a megmaradt lisztet. A szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatészta-masszát keverek belőle. 10 percig állni hagyom, közben bő olajat forrósítok. A lisztes pulykamellszeleteket megmártom a tésztában, majd a forró olajban mindkét oldalát szép sárgásbarnára sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem. (A megmaradt tésztából egy nagy palacsintát sütök, amit négy cikkre vágva teszek a köret alá. A köret kukoricás rizs vagy rizibizi, vagy párolt zöldség, esetleg burgonyapüré.)

Feltöltötte: judit

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szárnyasételek , ünnepi ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 30 perc , főételek

vissza az előző oldalra