HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Félprofiknak > Padlizsánkrémmel töltött paprika
| Többi

Padlizsánkrémmel töltött paprika recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

2 közepes padlizsán
1 kis csokor petrezselyem
1 közepes fej hagyma
2 nagy, piros húsú paprika
fél citrom
1 dl olaj
néhány bazsalikom


A recept elkészítése

A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, húsukat bekockázzuk, fél órára besózzuk, hogy kesernyés levüket kidobják. A petrezselymet megmossuk, levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk. A paprikákat megmossuk, kalapkájukat levágjuk, belsejükből eltávolítjuk a magokat-ereket. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
A fél padlizsánokat leöblítjük, jól kinyomkodjuk, és vágott felükkel lefelé tepsibe fektetjük őket. A forró sütőben puhára sütjük (kb. 30 perc). Hagyjuk langyosra hűlni, majd evőkanállal kivájjuk a héjakból a padlizsánhúst, és hagyjuk egészen kihűlni. A padlizsánmasszához adjuk a petrezselymet, a hagymát, 1 mk. sót, ízlés szerint frissen őrölt borsot és az átszűrt citromlé felét, majd botmixerrel az egészet péppé turmixoljuk. Eleinte cseppenként, mintha majonézt készítenénk, aztán vékony sugárban beledolgozzuk az olajat, végül a maradék citromlét, és habosra felverjük. Megtöltjük vele a paprikákat, tálalásig hidegen tartjuk. Tálaláskor a krém tetejét bazsalikomlevélkével díszítjük, és friss vagy pirított kiflikarikákat, hasábra vágott, ropogós zöldségeket kínálunk hozzá.

Feltöltötte: rozi

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , grill ételek , bulira ajánlott , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 30 perc , előételek

vissza az előző oldalra