HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Tésztaételek > Paglia e fieno, azaz szalma és széna
| Többi

Paglia e fieno, azaz szalma és széna recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

10 dkg sampinyon gomba
10 dkg húsos, füstölt szalonna
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis doboz hámozott paradicsom
1 kis csokor petrezselyem
2 evőkanál olaj
3 dkg sütőmargarin
10 dkg tisztított zöldborsó
1 dl száraz fehérbor
1/4 kávéskanál morzsolt kakukkfű
20 dkg spenót
20 dkg egyszerű spagetti (szalma

A recept elkészítése

A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra aprítjuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprózzuk. Felteszünk forrni 4 liter vizet, majd amikor forr, 1-1 ek. sót és olajat adunk hozzá.

Megpirítjuk a szalonnát, rádobjuk a gombát, ízlés szerint borsozzuk, és fedő nélkül 5 percig pirítjuk. Egy másik edényben felforrósítjuk a vajat/margarint, rádobjuk a zöldborsót, felöntjük a fehérborral, és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, összeforrósítjuk. Közben az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsomot levével együtt, majd sóval, borssal és a kakukkfűvel ízesítjük, és erős tűzön 5-8 percig, sűrűre főzzük. A forró vízben kifőzzük a tésztaféléket, leszűrjük, előmelegített tálra csúsztatjuk, hozzáadjuk a gombás-zöldborsós ragu felét, két villa segítségével lazán összekeverjük. A tetejére öntjük-simítjuk a paradicsomot és a maradék ragut, azonnal tálaljuk. Külön tálkában reszelt parmezán sajtot kínálunk hozzá.

Feltöltötte: gina

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

mediterrán ételek , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 60 perc , tésztafélék

vissza az előző oldalra