HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Félprofiknak > Párolt gombóc, gőzgombóc vagy knédli
| Többi

Párolt gombóc, gőzgombóc vagy knédli recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kg liszt
1 tojás
10 dkg élesztő
kevés só
cukor
tej


A recept elkészítése

Meleg tejbe morzsoljuk az élesztőt, teszünk bele kevés cukrot. Felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztet és a tojást, kidagasztjuk a tésztát, majd kelni hagyjuk.

A megkelt tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral. Gőz fölött pár perc alatt megpárolódik.

Kakaós porcukorral, mákkal, dióval megszórjuk, mellé adhatunk még lekvárt, de vadashoz, pörkölthöz is kínálhatjuk köretként.

Feltöltötte: ivett

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , uzsonnák , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , főételek , köretek , desszertek

vissza az előző oldalra