HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Halak > Párolt hal dalmát módon
| Többi

Párolt hal dalmát módon recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1,5 kg-os Szent Péter hal
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
1 dl száraz fehérbor,
1 dl olívaolaj
1 citrom
1 csokor petrezselyem,
só,
bors,
1 babérlevél

A recept elkészítése

A halat megtisztítjuk, ha szükséges, félbevágjuk. Lábosba helyezzük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Mellétesszük a megtisztított zöldségeket, a megmosott petrezselyem felét. Sóval, borssal, babérlevéllel, fehérborral, citromlével ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg a hal húsa el nem válik a gerincéről. Szűrőkanállal kiemeljük, a szálkákat kivesszük. Előmelegített tálra helyezzük és még forrón meglocsoljuk olívaolajjal. Frissen vágott petrezselyemmel meghintve, citromkakrikákkal díszítve tálaljuk. Főtt burgonyával körítjük.

Feltöltötte: gyongyi

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

halételek , mediterrán ételek , gyertyafényes vacsorák , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 45 perc , főételek

vissza az előző oldalra