HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szószok > Párolt hal petrezselymes mártással
| Többi

Párolt hal petrezselymes mártással recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

80 dkg mélyhűtött vagy friss tengeri hal
4 db nagyobb burgonya
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi sáfrány,
1 pohár száraz fehérbor,
2 evőkanál ecet
erős paprika
A mártáshoz:
2 dkg petrezselyem,
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál citrom
olívaolaj
só, bors.


A recept elkészítése

Hámozzuk meg a burgonyát, majd karalábévájóval vágjunk belőle gömböket. Sós vízben főzzük puhára csipetnyi sáfránnyal. Serpenyőben melegítsük fel a fehérbort kevés vízzel és ecettel. Ízesítsük zúzott fokhagymával és erős paprikával. A kiengedett tengeri halat egészben pároljuk a fűszeres lében pár percig. Csepegtessük le, majd óvatosan daraboljuk. Ízlés szerint sózzuk. Tegyük előmelegített tányérra. Az apróra vágott petrezselymet a citromlével, olívaolajjal és a zúzott fokhagymával keverjük össze, adjunk hozzá két evőkanál hallevet is. A mártás felével locsoljuk meg a halat, óvatosan elkeverve. Adjuk hozzá a burgonyagolyókat, öntsük rá a maradék mártást. Frissen tálaljuk.

Feltöltötte: agnes

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

halételek , klasszikus ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 45 perc , főételek , mártások, szószok

vissza az előző oldalra