HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Saláták > Patisszonsaláta
| Többi

Patisszonsaláta recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 patisszon (kb. 30 dkg),
20 dkg paradicsom
10 dkg tehéntúró,
1 dl kefir,
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj,
l evőkanál alma
1 csokor kapor
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi cukor,
1 késhegynyi törött fehér bors, só
a díszítéshez paradicsom


A recept elkészítése

a patisszont meghámozom, félbevágom és kimagozom, majd megmosom és leszárítom. Az almareszelő durva fokán lereszelem. Jól megsózom, ezután összekeverem, és 15 percig hagyom állni. A paradicsomot megmosom, csíkokra vágom. A megtisztított vöröshagymát fokhagymaprésen átnyomom. A saláta levéhez a kefirt összekeverem az áttört túróval, az olajjal meg az ecettel, majd sóval, borssal, cukorral ízesítem, végül hozzákeverem a megmosott, lecsöpögtetett és finomra vágott kapor felét.

a túrós öntetbe keverem a reszelt patisszont, a paradicsomot meg a hagymát. Jól összeforgatom, majd a salátástálra halmozom. A megmaradt kaprot rászórom, és folpack fóliával befedve, a hűtőszekrényben érlelem legalább fél napig, de az sem baj, ha egy napot áll fogyasztás előtt.

Feltöltötte: eva

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , bulira ajánlott , uzsonnák , olcsó ételek , egyszerű ételek , 30 perc , saláták

vissza az előző oldalra