ElkészÃtési idÅ‘: 90 perc
ElkészÃtés nehézsége:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
1 tojás
olaj
só
köménymag
reszelt sajt
mák
A lisztet a langyos tejben felfuttatott élesztővel és sóval kemény tésztává gyúrjuk, jól eldolgozzuk, kis cipókat formálunk, és kelni hagyjuk, majd pereceket formálunk belőle.
Széles lábasban vizet forralunk, s annyi perecet teszünk bele, amennyi kényelmesen elfér. Ha a perecek feljönnek a vÃz tetejére, szitára tesszük szikkadni, olajjal kikent (vagy sütÅ‘papÃrral bélelt) tepsibe helyezzük, tojással megkenjük a tetejüket (a tojásba kevés sót teszünk), majd köménymagot, mákot, sajtot, esetleg sós keveréket kenünk rá, és gyors tűzön megsütjük.
Feltöltötte: orsolya
Még senki nem készÃtette el ezt a receptet
Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!
klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , gyerekzsúr , kiadós ételek , egyszerű ételek , 90 perc , előételek , kenyér
Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!