HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Saláták > Pikáns sonkasaláta
| Többi

Pikáns sonkasaláta recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

40 dkg burgonya
20 dkg gépsonka,
1 szál sárgarépa
1 jonatán alma
2 kis csemege uborka
10 dkg konzerv zöldborsó
10 dkg majonéz,
1 dl zsírszegény tejföl,
1 teáskanál mustár,
1 teáskanál porcukor


A recept elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük. Meghámozzuk, felkarikázzuk, majd vékony hasábokra vágjuk. A lekapargatott sárgarépát kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. A konzerv zöldborsót és a csemege uborkát lecsöpögtetjük, az uborkát felkarikázzuk. A sonkát csíkokra, az almát kockára vágjuk. A majonézt kikeverjük a tejföllel, majd az uborka levével, mustárral, cukorral, sóval ízesítjük. Összekeverjük a saláta hozzávalóit, leöntjük a mártással és legalább 30 percig érleljük. Salátalevelekre halmozva kínáljuk.

Feltöltötte: hajnalka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , olcsó ételek , egyszerű ételek , 60 perc , saláták

vissza az előző oldalra