HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Pudingos-lekváros fánk
| Többi

Pudingos-lekváros fánk recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg liszt,
1 kocka élesztő,
2 dl langyos tej,
5 dkg cukor,
5 tojássárgája,
7 dkg vaj vagy sütőmargarin,
1 csomag vaníliás pudingpor,
tej és cukor a puding elkészítéséhez,
zsiradék a fánk kisütéséhez,
kemény lekvár, porcukor.

A recept elkészítése

A lisztet tálba tesszük, mélyedést nyomunk a közepébe, és az élesztőt belemorzsoljuk. Beleteszünk három evőkanál tejet és egy teáskanál cukrot, összekeverjük, liszttel megszórjuk, letakarjuk, és meleg helyen 15 percig kelesztjük. A maradék tejet, cukrot, a tojássárgákat, a vajat és egy csipetnyi sót hozzáadjuk, majd dagasztóspirállal beledolgozzuk a tésztába. A tésztát meleg helyen kétszeresére kelesztjük, majd lisztes felületen átgyúrjuk. Kb. 2 cm-es vastagságúra kinyújtjuk, majd kb. 7 cm-es köröket szúrunk ki belőle. Ezután ismét hagyjuk tíz percig kelni. A töltelékhez a csomagoláson szereplő tejnél kicsit kevesebbel pudingot készítünk, a tetejét kevés porcukorral meghintjük (így nem képződik rajta bőr), majd hagyjuk kihűlni. Zsiradékot forrósítunk egy nagy edényben, majd 2-3 fánkot dobunk bele, kis ideig ráteszünk egy fedőt (így még nagyobb lesz a fánk), majd megfordítjuk a fánkokat. Miután elkészültek a fánkok, csőrös habzsákkal pudingot vagy lekvárt fecskendezünk a belsejükbe. A végén porcukorral szórjuk meg őket.

Feltöltötte: borbala

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyaros ételek , ünnepi ételek , gyerekzsúr , olcsó ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , desszertek

vissza az előző oldalra