HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Pulykacsíkok Anasztázia módon
| Többi

Pulykacsíkok Anasztázia módon recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg pulykamellfilé,
2 jonatán alma
1 körte,
10 dkg aszalt szilva
5 dkg aszalt sárgabarack
0,5 dl fehérbor,
5 dkg vaj,
1 teáskanál méz
késhegynyi őrölt szegfűszeg,
fél mokkáskanál őrölt fahéj



A recept elkészítése

Az aszalt gyümölcsöket 20 percre meleg vízbe áztatjuk. A vizet leöntjük, a gyümölcsöket feldaraboljuk, majd leöntjük a borral. A megmosott húst csíkokra vágjuk. Besózzuk és megforrósított vajon pirosra sütjük. A serpenyőből kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a meghámozott, cikkekre vágott almát és körtét, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket is a borral együtt. Mézzel, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük és összepároljuk. A pulykacsíkokat a gyümölcsmártással leöntve, burgonyapürével vagy rizzsel körítve tálaljuk.

Feltöltötte: jadviga

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szárnyasételek , gyertyafényes vacsorák , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 45 perc , főételek

vissza az előző oldalra