HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Pulykamell-filé fűszeres gombabundában
| Többi

Pulykamell-filé fűszeres gombabundában recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

40 dkg pulykamell-filé,
25 dkg gomba,
2-2,5 dl tej,
4-5 evőkanál liszt,
1 tojás,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evőkanál olaj,
1 csapott teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
olaj a sütéshez.


A recept elkészítése

a pulykamellet vékony szeletekre vágom. Megsózom és 10 percig állni hagyom. Közben a gombát megtisztítom, apróra vagdalom, majd az olajon, fedő alatt, sóval, borssal, saját levében puhára párolom, végül zsírjára sütöm. Kihűtöm. Közben a habosra felvert tojást, tejet, lisztet és a finomra vágott petrezselyemzöldet simára keverem, majd hozzáadom a pirított gombát és ízlés szerint megsózom. Palacsinta sűrűségű tésztát készítek. (Szükség esetén kevés liszttel sűrítem vagy kevés tejjel hígítom.)

a pulykamell-szeleteket először megmártom a lisztben majd a tésztában, és bő, forró olajban pirosra sütöm. Párolt vajas zöldborsó vagy rizibizi illik mellé, tartármártás kíséretében.

Feltöltötte: beatrix

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szárnyasételek , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 60 perc , főételek

vissza az előző oldalra