HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szendvicsek > Rakott kenyér
| Többi

Rakott kenyér recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

10 személyre (kb. 20 szelethez):
2 szál petrezselyem
50 dkg túró
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 dl tejföl
1 mokkáskanál édes-nemes pirospaprika
1 kis rozscipó
1 rúd fűszeres vaj
20 dkg gouda sajt szeletben


A recept elkészítése


A petrezselymet leöblítjük, leveleit lecsipkedjük. A túrót villával áttörjük, beledolgozzuk a sűrített paradicsomot és a tejfölt. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.
Egy tégla alakú sütőforma (kb. 1,5 literes 23 cm hosszú, 7 cm magas, 8 cm széles) alját kirakjuk petrezselyemlevélkékkel. A rozskenyérből akkora szeleteket vágunk, hogy a formába könnyedén bele tudjuk fektetni. Annyi kenyeret, amennyi az aljára fér, megkenünk a fűszeres vajjal, és a vajas felükkel lefelé ráborítjuk a petrezselyemlevélkékre. Rásimítjuk a túrókrém felét, befedjük sajtszeletekkel. Erre egy sor kenyér kerül. Végül a maradék krém, egy sor sajt, és a tetejére a kenyérszelet. A formát letakarjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor a formát tálra borítjuk, és szeleteljük.

Feltöltötte: leila

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , bulira ajánlott , uzsonnák , kiadós ételek , egyszerű ételek , 30 perc , szendvicsek

vissza az előző oldalra