HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Rakott zöldséges picikék
| Többi

Rakott zöldséges picikék recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

6 személy részére:
12-15 db közepes méretű krumpli
5 nagy répa
2 szál póréhagyma
40 dkg pulyka- vagy csirkesonka (egészben)
20 dkg reszelt sajt
2 dl kefir
kb. 3 evőkanál étolaj
Ízlés szerint:

bazsalikom
majoranna
oregánó
tárkony
(ha nincs otthon friss zöldfűszer, megfelel a szárított is)


A recept elkészítése

A krumplit és a répát kb. fél centi vastagságú karikákra vágom, majd sós vízben megfőzöm. A póréhagymát felkarikázom, a sonkát kis (kb. 0.5x0.5 cm-es) kockákra vágom, kicsit megsózom, összekeverem egy serpenyőben, ráöntöm az olajat és az egészet összepirítom. A végén hozzáadom a felaprított zöldfűszerek felét és jól összekeverem.

Egy tűzálló tálat pár csepp olajjal kikenek, majd rétegesen lerakom a krumpli és a répa felét, a póréhagymás sonkát, végül a maradék krumplit-répát, megöntözöm a kefirrel, rászórom a reszelt sajtot, és beteszem az előmelegített sütőbe. 250 fokon kb. 8-10 percig sütöm. Amikor kiveszem, a tetejét megszórom a maradék zöldfűszerrel és tálalom. Jó étvágyat hozzá!

Feltöltötte: matild

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szárnyasételek , klasszikus ételek , házias ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , főételek , egytálételek

vissza az előző oldalra