HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Halak > Rántott batyu
| Többi

Rántott batyu recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 tojás
20 dkg szendvicskenyér
2 kis tonhal
2 evőkanál kapribogyó
10 dkg liszt
olaj
6 dkg reszelt parmezánsajt


A recept elkészítése



A tojást szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A kenyérszeletek héját eltávolítjuk. A tonhalat lecsepegtetjük. A kaprit összevagdaljuk.
A liszthez apránként 2 dl langyos vizet keverünk, majd 2 evőkanál olajat, a tojássárgáját, egy kevés sót és borsot. 15 percig pihentetjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjét: ez lesz a palacsintatészta. A tonhalat összekeverjük a reszelt sajttal és a kapribogyóval. A kenyérszeletek felét megkenjük a tonhalas krémmel, majd a maradék szeletekkel befedjük. A szendvicseket függőlegesen és vízszintesen megfelezzük, így kb. 4 cm-es oldalú kis négyzeteket kapunk. A kis szendvicseket (ha nem ragadnak össze, fogvájóval összetűzzük) egyenként belemártjuk az elkészített palacsintatésztába, és forró olajban kisütjük. Papírtörülközőn leitatjuk, és forrón tálaljuk.

Feltöltötte: kitti

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

halételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 45 perc , hirtelensültek

vissza az előző oldalra