HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Halak > Rántott ponty kapros tartármártással
| Többi

Rántott ponty kapros tartármártással recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

8 szelet pontyderék,
10 dkg majonéz,
1 dl tejszín,
2 evőkanál száraz fehérbor,
citromlé,
1 csokor kapor
só,
fehér bors,
hal
a panírozáshoz liszt,
tojás,
zsemlemorzsa,
a kisütéshez olaj


A recept elkészítése

A tejszínt habbá verjük. A majonézt fehérborral, citromlével kikeverjük. Sóval, fehér borssal, frissen vágott kaporral ízesítjük. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt. Óvatosan elvegyítjük, felhasználásig hűtőszekrényben tartjuk. A megmosott, szárazra törölgetett halszeleteket sóval és halfűszerkeverékkel bedörzsöljük. A szokásos módon lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk és bő, forró olajban kisütjük. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Vajas burgonyával és a jól lehűtött tejszínes-kapros tartármártással tálaljuk.

Feltöltötte: ani

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

halételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 30 perc , főételek

vissza az előző oldalra