HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Tésztaételek > Rigatoni juhsajttal és római articsókával
| Többi

Rigatoni juhsajttal és római articsókával recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

350 g Barilla Rigatoni
180 g ricotta sajt
2 darab articsóka
2 ringli
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
bors ízlés szerint


A recept elkészítése



1. Tisztítsuk meg és vágjuk vékony szeletekre az articsókát.

2. Futtassuk meg kevés olajon a zúzott fokhagymát és az apróra vágott ringlit. Adjuk hozzá az articsókaszeleteket, és folyamatos kevergetés mellett főzzük kb. 5 percig. Adjuk hozzá a ricotta sajtot, ízlés szerint sót és borsot. Néhány percig még főzzük, majd elzárjuk a tüzet.

3. Főzzük a Barilla Rigatoni tésztát bő, sós vízben „al dente” keménységűre (vagyis ne túl puhára), majd keverjük össze a szósszal, végül a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.


A Barilla Chef tippje:
Ha kevésbé markáns ízt szeretnénk, akkor helyettesíthetjük a ricotta sajtot egyéb, más tehéntejből készült sajttal. Használjuk fel azonnal a megtisztított articsókát, hogy ne színeződjön el.

Feltöltötte: jana

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

tésztafélék

vissza az előző oldalra