HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Saláták > Rokfortos fejes saláta
| Többi

Rokfortos fejes saláta recept

Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 nagy vagy 2 kis fej saláta
2 dl tejföl vagy kefir
10 dkg rokfort (márvány) sajt
néhány csepp citrom
csipetnyi őrölt bors
10 dkg dió


A recept elkészítése

A salátát leveleire szedjük, megmossuk, majd leitatjuk vagy salátacentrifugában megszikkasztjuk. Falatnyi darabokra tépjük, és tálalásig behűtjük. A mártáshoz a rokfortot, ha puha, összemorzsoljuk, ha kemény, megreszeljük, és a tejföllel vagy kefirrel összekeverjük. Pár csepp citromlével és kevés borssal fűszerezzük, utána szintén behűtjük. Közvetlenül tálalás előtt a salátát a mártásba forgatjuk, a tetejére szép diószemeket hintünk, és azonnal tálaljuk, nehogy a levelek megfonnyadjanak. Korpás kenyérrel kínáljuk.

Feltöltötte: szabina

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , főzés nélküli ételek , diétás ételek , uzsonnák , olcsó ételek , pofonegyszerű ételek , 15 perc , saláták

vissza az előző oldalra