HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Ropogós áfonyás zsemle
| Többi

Ropogós áfonyás zsemle recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

2 nagy zsemle,
2 tojás,
4 evőkanál liszt,
1,5 dl bor,
1 teáskanál cukor,
1 mokkáskanál só
a töltelékhez 20 dkg áfonyadzsem
olaj a sütéshez
a díszítéshez 1 narancs.


A recept elkészítése

a zsemlét lapjában félujjnyi vastag szeletekre vágom. A borba egyenként belemártom, de azonnal ki is szedem belőle, hogy ne ázzon el a zsemleszelet. Ha az összes nedves, a megmaradt bort habosra keverem a tojással. Sóval, cukorral fűszerezem, majd annyi lisztet keverek bele, hogy a szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatészta legyen belőle. Az olajat felforrósítom.

a boros zsemleszeleteket egyenként lisztbe mártom, majd a tésztában megforgatom, és az olajban megsütöm. Leszűröm, és mindegyiket megkenem áfonyadzsemmel, majd egyet-egyet összeragasztok. Ahol édesen szeretik, hintsék meg porcukorral! Narancskarikákkal díszítem.

Feltöltötte: molli

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

gyerekzsúr , vasárnapi ebédek , olcsó ételek , egyszerű ételek , 45 perc , desszertek

vissza az előző oldalra