HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Vasárnapi ebéd > Roston sült keszeg zöldségekkel
| Többi

Roston sült keszeg zöldségekkel recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 fő részére:
30 dkg cukkini
20 dkg padlizsán
3 fej lilahagyma
5 fej gomba
2 db paradicsom
1 db paprika
4 db héjas egész burgonya
5 gerezd fokhagyma
1 db citrom
2 dl olívaolaj
4 db keszeg (kb. 35 dkg-os)

kakukkfű
rozmaring
liszt
pirospaprika


A recept elkészítése

A keszeget megpucoljuk, belsőségeit és szemeit eltávolítjuk majd a hal belsejét sóval bedörzsöljük. Aztán összezúzott fokhagymát, kakukkfüvet és durvára vágott rozmaringot összekeverünk, és ezzel is bedörzsöljük. Egy éles késsel a hal bőrét sűrűn beirdaljuk, kívülről ismét besózzuk, a halak belsejébe pedig 1-1 szelet citromot helyezünk. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk, ezután serpenyőben olívaolajon aranysárgára pirítjuk, majd az utolsó pár percben beledobunk egy kis rozmaring ágat, kakukkfüvet és fokhagymát. A halakat paprikás lisztben jó alaposan megforgatjuk, így sütjük meg a forró serpenyőben vagy a grillrácson, ezt követően pedig az illatozó sült zöldségekkel tálaljuk.

Feltöltötte: natalia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szabadtűzi ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , társasági ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , főételek

vissza az előző oldalra