HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Halak > Rostonsült lazacderék kapros tejfölös shitake gombával
| Többi

Rostonsült lazacderék kapros tejfölös shitake gombával recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

80 dkg lazac,
20 dkg shitake gomba,
5dkg sütőmargarin,
2 dkg liszt,
2 dl tejföl,
kapor

A recept elkészítése

A megtisztított gombát kevés margarinban pirosra sütjük, sózzuk, hozzáadjuk a kaprot, megszórjuk liszttel, tejfölt keverünk hozzá, és vízzel felöntjük. Jól elkeverjük és felforraljuk. Az így készített mártást citromlé hozzáadásával pikánsabbá, tejszínnel selymesebbé tehetjük. A pikánsabb változat a párolt, a lágyabb, tejszínes pedig a sült halakhoz illik inkább. Az előkészített lazacból kb.2 cm-es \"patkót\" vágunk, melyet sózunk és kevés, forró olajban megsütünk. Az elkészült halat a forró kapros gombával azonnal tálaljuk, köretként párolt zöldséget kínálhatunk.

Feltöltötte: floransz

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

halételek , egzotikus ételek , ünnepi ételek , költséges ételek , egyszerű ételek , 45 perc , főételek

vissza az előző oldalra