HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Rumos banánfánk
| Többi

Rumos banánfánk recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 db banán
2,5 dl édes fehér bor,
2 tojás,
3 evőkanál rum,
2 evőkanál porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
1 mokkáskanál sütőpor,
csipetnyi só,
a sütéshez olaj.


A recept elkészítése

a banánokat meghámozom, és villával összetöröm. A tojássárgákat habosra keverem a sóval és 1 evőkanál porcukorral, majd hozzáadom a lisztet, a bort, a rumot és a sütőport. A tojásfehérjéből kemény habot verek.

a banánpépet összeforgatom a lisztes keverékkel és a tojáshabbal. Háromujjnyi olajat forrósítok. Olajba mártott teáskanállal halmokat rakok bele, és a banánfánkok mindkét oldalát pirosra sütöm. Az olajból kivéve papírtörlőn szétterítem, hogy az a felesleges olajat felszívja, majd a megmaradt, vaníliás cukorral ízesített porcukorral meghintve kínálom.

Feltöltötte: hermia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , ünnepi ételek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 30 perc , desszertek

vissza az előző oldalra