HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Sacher torta
| Többi

Sacher torta recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 tojás,
10 dkg vaj,
14 dkg porcukor,
14 dkg étcsokoládé
7 dkg finom liszt.
A tetejére: 10 dkg házi sárgabarack
12 dkg étcsokoládé
12 dkg cukor,
1 teáskanál olaj,
4 evőkanál víz


A recept elkészítése

A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott étcsokoládét és alaposan elkeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és kanállal a masszába forgatjuk. Végül beleszitáljk a lisztet. A tésztát kivajazott, zsemlemorzsával behintett 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk és 170 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük. Kihűlve rácsra borítjuk és megkenjük a megmelegített sárgabaracklekvárral. A mázhoz a csokoládét darabokra tördeljük, lábosba tesszük az olajjal együtt és kis lángon (még jobb, ha vízgőz fölött) melegítjük. Hozzáadjuk a vizet és a cukrot, állandóan kevergetve összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. Megszilárdulva szeleteljük.

Feltöltötte: boriska

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , ünnepi ételek , társasági ételek , közepesen költséges ételek , rafinált ételek , 90 perc , desszertek , torták

vissza az előző oldalra