HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Halak > Sáfrányos sügér
| Többi

Sáfrányos sügér recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

8 szelet sügér
2 fej vöröshagyma
2 dl húsleves (kockából)
1 mokkáskanál sáfrány
3 evőkanál olaj
1 dl száraz fehérbor
1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű
1 mokkáskanál morzsolt majoránna


A recept elkészítése


A halat hagyjuk felengedni. A hagymát meghámozzuk, és nagyon finomra vágjuk. A húslevesben feloldjuk a sáfrányt. A sütőt 200 fokra (gázsütő. 3. fokozat) előmelegítjük.
Tűzálló edényben a hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Megöntözzük a borral, és további 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a sügérszeleteket, megsózzuk, megöntözzük a sáfrányos húslevessel, kakukkfűvel és majoránnával ízesítjük, és a sütőben 15 percig sütjük. Időnként a saját levével locsolgatjuk. Kivesszük, és burgonyapürével tálaljuk.

Feltöltötte: eleonora

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

halételek , klasszikus ételek , ünnepi ételek , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 30 perc , főételek

vissza az előző oldalra