HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szószok > Sajtfelfújt aranymártással
| Többi

Sajtfelfújt aranymártással recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

a felfújthoz:
10 dkg sajt
3 db tojás
5 dkg vaj
5 dkg liszt
3 dl tej
1 db KNORR Aranysárga Tyúkhúsleves kocka
a mártáshoz:
5 dkg vaj
2 dkg liszt
2 db KNORR Aranysárga Tyúkhúsleves kocka
1 csipet őrölt szerecsendió
1 csokor petrezselyemzöld


A recept elkészítése

A felfújthoz kis lángon megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és sűrű mártást készítünk. Hozzáadjuk a kézzel elmorzsolt leveskockát, majd habverővel addig keverjük, amíg sima masszát nem kapunk. A tűzről levéve hozzákeverjük egyenként a tojássárgájákat, 8 dkg reszelt parmezán vagy ementáli sajtot, végül a tojások kemény habját. Vajjal kikent, liszttel meghintett formákba öntjük. Tálcára téve sütőbe rakjuk úgy, hogy a sütő alsó részében egy vízzel teli edény legyen, így biztosítva a párát. 150 C-on 30 percig, majd 180 C-on még 8 percig sütjük. Tálaláskor megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
A mártáshoz a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd felöntjük 3 dl langyos vízzel, melyben feloldottuk
a leveskockát. Simára keverjük a mártásunkat, majd szerecsendióval ízesítjük. A végén hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldét, majd a felfújt mellé tálaljuk. A mártást ízesíthetjük még őrölt fehérborssal vagy zúzott fokhagymával.


Feltöltötte: irene

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , ebéd-vacsora otthonra , olcsó ételek , egyszerű ételek , 60 perc , egytálételek , mártások, szószok

vissza az előző oldalra