HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szendvicsek > Sajtgolyó II.
| Többi

Sajtgolyó II. recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

2 db nagy, fõ
tt, áttört burgonya
5 dkg liszt,
4 dkg vaj (vagy sütőmargarin),
7 dkg reszelt sajt,
1 egész tojás,
1 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 púpozott mokkáskanál só,
zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez

A recept elkészítése

A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört, fõtt burgonyával, a felvert tojással, a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és a fûszerekkel. A masszából vizes kézzel kis diónyi golyókat gyúrok, majd zsemlemorzsában megforgatva, bõ, forró olajban, erõs lángon sárgásbarnára sütöm. Papírtörülközõre téve leitatom róla a felesleges olajat, és egy fogvájót vagy dárdácskát beleszúrok. Hidegen is, melegen is egyaránt nagyon finom.

Feltöltötte: terezia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , előételek , szendvicsek

vissza az előző oldalra