HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Buli, társaság > Sajtos croissant
| Többi

Sajtos croissant recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

70 dkg liszt
1 kiskanál só
5 dkg élesztő
1,5 dl tej
2 kiskanál cukor
1 dl olaj
1 nagy pohár tejföl (lehet kefir vagy joghurt
25 dkg vaj
1,5 evőkanál só
40 dkg reszelt trappista sajt
30 dkg füstölt sajt (32 db rúdra vágjuk)
A kenéshez:
1-2 tojás
A tetejére:
sajt, de megszórhatjuk szezámmaggal vagy köménymaggal, ki hogy szereti


A recept elkészítése

Az élesztőt a 1,5 dl langyos tejben 2 kiskanál cukorral felfutattjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, a felfutattot élesztőt, a tojásokat, az olajat, a tejföl felét, és összegyúrjuk. Nem biztos, hogy kell az összes tejföl, ez a tésztánk állagától függ! Ha kicsit száraznak érezzük a tésztánkat, akkor teszünk még bele tejfölt, és tovább gyúrjuk.
Ha összegyúrtuk, 4 egyforma részre osztjuk, és meleg helyen kb. 40 percig pihentetjük.

Amíg kelnek a tészták, addig a vajat kikeverjük 1,5 evőkanál sóval. Egy adag tésztát kinyújtunk köralakúra (kb. 30-40 cm átmérőjű), a sós vaj felével megkenjük, rászórjuk a reszelt sajt felét, majd még egy méretben azonos tésztát kinyújtunk, és ráhelyezzük a vajas-sajtos lapra. 16 egyforma cikkre vágjuk, a szélesebb végéhez rakunk egy csík füstölt sajtot, és onnan kezdjük el föltekerni. A megmaradt tésztát ugyanígy elkészítjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (mert sütés közben egy kis vaj ki fog folyni), megkenjük tojással, szórunk rá kis sajtot. Előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen, 170 fokon kb. 20-30 percig sütjük.

Feltöltötte: hermia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , uzsonnák , társasági ételek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , előételek , aprósütemények

vissza az előző oldalra