HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Pogácsák > Sajtos pogácsa II.
| Többi

Sajtos pogácsa II. recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg liszt
30 dkg vaj vagy sütőmargarin
20 dkg reszelt trappista sajt
1 dl tejszín vagy tej
2 tojássárgája
2 dkg élesztő
1 teáskanál só
1 teáskanál só
1 db tojás a kenéshez

A recept elkészítése

A tejszínben/ tejben elkeverjük az élesztőt. A lisztben
elmorzsoljuk a vajat/margarint, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót a cukrot, a reszelt sajt felét, a tejszínes/tejes élesztőt, és alaposan összegyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd háromrétegűvé összehajtjuk, és újra kinyújtjuk. Utána négyrétegűvé hajtjuk, és hűtőben egy éjszakán keresztül pihentetjük. Másnap újra kinyújtjuk, és ismét háromba hajtjuk. Kinyújtjuk, és az így kapott tésztát nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tetejét tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, és meleg helyen megkelesztjük. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Jó tanács: Ha gyúrás közben a tészta túl kemény lenne, egy kis tejszínt/tejet adjunk még hozzá.

Jó étvágyat!

Feltöltötte: izabell

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , magyaros ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , előételek , aprósütemények , pogácsa

vissza az előző oldalra