HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Tésztaételek > Sajtos-tejszínes metélt
| Többi

Sajtos-tejszínes metélt recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

40 dkg hosszúmetélt,
10 dkg húsos, füstölt szalonna,
4 tojás,
1,5 dl tejszín,
5 dkg parmezán sajt,
vaj,
só,
frissen őrölt bors


A recept elkészítése

A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben kiolvasztjuk, zsírján átforgatjuk a metéltet. A tojást felverjük, összekeverjük a tejszínnel, sóval, frissen őrölt borssal és a reszelt sajt felével. A folyadékot a tésztára öntjük és állandóan kevergetve, kissé besűrítjük. (Ügyeljünk arra, nehogy a tojás megsüljön, mert akkor rántottát kapunk!) A mártásos tésztát kivajazott tűzálló tálba halmozzuk és forró sütőben, a felső rácson 8-10 percig sütjük.

Feltöltötte: ani

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , olcsó ételek , egyszerű ételek , 45 perc , egytálételek , tésztafélék

vissza az előző oldalra