HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Sajtos-tepertős pogácsa
| Többi

Sajtos-tepertős pogácsa recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kg liszt
40 dkg darált zsíros teper
2 dl tejföl
1 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 tojássárgája
1 db egész tojás
1,5 evőkanál só
1 evőkanál 20%-os ecet
1 evőkanál zsír
reszelt sajt


A recept elkészítése

A lisztet tálba teszem, eldörzsölöm benne az evőkanál zsírt, hozzáadom a tejben felfuttatott élesztőt, a tejfölt, a tojássárgáját, 1 csésze langyos vizet (amiben előzőleg elkevertem a sót és az ecetet), és összeállítom a tésztát. Ha kell, még langyos vízzel lágyítom, hogy gyönge tésztát kapjak. Jól kidolgozom, majd kinyújtom ujjnyi vastagra, rákenem a könnyen kenhető tepertőt, ezt megszórom egy kis liszttel, és minden oldalról felhajtom. 20 percig pihentetem, és még kétszer megismétlem a hajtogatást és a pihentetést. A harmadik nyújtás után kiszaggatom, zsírozott tepsibe rakom, megkenem tojással a tetejét, megszórom reszelt sajttal, és jó meleg sütőben megsütöm. Mikor már megpirult a sütőben, takarékra veszem, és még szárítom 10 percig. Nagyon finom leveles és roppantós lesz.

Feltöltötte: boriska

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , rafinált ételek , 90 perc , előételek , aprósütemények , pogácsa

vissza az előző oldalra