HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Halak > Sajtos tonhal vele sült burgonyával
| Többi

Sajtos tonhal vele sült burgonyával recept

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

60 dkg tonhal
60 dkg kisméretű burgonya
4 dl tejföl,
10 dkg reszelt ementáli sajt,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
4 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál curry
ízlés szerint őrölt fehér bors és só.


A recept elkészítése

a haldarabot négy szeletre vágom. Bedörzsölöm sóval, borssal és curryporral. Kisebb tepsit kiolajozok. A fűszeres halszeleteket lisztben megmártom. A burgonyát meghámozom és félbevágom.

a kikent tepsibe teszem a burgonyát, megsózom és a tejföl felével lelocsolom. Alufóliát borítok rá, és az előmelegített, forró sütőbe teszem. Körülbelül 30 percig erős lángon sütöm, majd a fóliát leszedem. A lisztes haldarabokat a burgonyák mellé rakom. A megmaradt tejfölt összekeverem a megmaradt liszttel, zúzott fokhagymával, borssal, curryporral és sóval. A keveréket a burgonyára öntöm és a reszelt sajtot rászórom. Fedetlenül visszateszem a sütőbe és közepes lángon addig sütöm, amíg szép sárgásbarna kéreg nem sül a tetejére. Közben néhányszor meglocsolom a saját mártásával.

Feltöltötte: ilonka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

halételek , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 75 perc , főételek

vissza az előző oldalra