HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szószok > Savanyú-édes almacsatni
| Többi

Savanyú-édes almacsatni recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4-5 db 450 g-os befőttes üveghez:
1,5 kg főzőalma
450 g vöröshagyma
350 g mazsola,
1 evőkanál tört mustármag,
225 g barna cukor,
350 ml borecet
1 evőkanál frissen darált gyömbér
1/2 teáskanál csípős bors vagy pirospaprika


A recept elkészítése

A meghámozott, hosszában négyfelé vágott, magtalanított almákat felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, a mazsolát alaposan megmossuk és leszárítjuk. Az így előkészített almát, hagymát, mazsolát, mustármagot a cukorral, borecettel, gyömbérrel és a borssal együtt egy serpenyőbe tesszük, s állandó kevergetés mellett felforraljuk. Kis lángon, gyakran kavargatva, mintegy 30-40 percen át főzzük, egészen addig, amíg a csatni sűrű, lekvárszerű, darabos mártás nem lesz. Még forrón szorosan záródó befőttes üvegekbe töltjük, és felhasználásig hűvös helyre tesszük.

Feltöltötte: ismeria

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

indiai ételek , vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , egzotikus ételek , ünnepi ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , főételek , mártások, szószok

vissza az előző oldalra