HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szószok > Sertéskaraj hagymaszósszal
| Többi

Sertéskaraj hagymaszósszal recept

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 szelet sertéskaraj,

dl fehérbor,
2 és fél dl húslé leveskockából,
l5 dkg hagyma,
2 db paradicsom
majoránna,
só, bors,
olaj.
A körethez:
2 pohár rizs,
4 pohár víz,
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj,
só, bors.


A recept elkészítése

A megtisztított hagymát felezzük meg, majd vágjuk vékony szeletekre. A karaj széleit vagdossuk be, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg majoránnával. Kevés olajon pirítsuk meg a hús mindkét oldalát, és vegyük ki a serpenyőből. Ugyanebben az edényben még egy evőkanál olajon pirítsuk meg a hagymát. Öntsük hozzá a húslét és a fehérbort. Forraljuk össze, és tegyük hozzá a hússzeleteket. Pároljuk puhára. A két paradicsomot vágjuk cikkekre, és tálaljuk a karaj mellé. A körethez vágjuk vékony szeletekre a fokhagymát, egy evőkanál vajon süssük aranysárgára. Adjuk hozzá a megmosott rizst. Keverjük pár percig, majd engedjük fel vízzel. Fedő alatt már keverés nélkül főzzük puhára. Fűszerezzük borssal, sóval, majoránnával. Kínáljunk hozzá savanyúságot vagy salátát.

Feltöltötte: dana

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 75 perc , főételek , mártások, szószok

vissza az előző oldalra