HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Belsőségek > Sertéstokány belsőségekkel
| Többi

Sertéstokány belsőségekkel recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

30-40 dkg sertéscomb vagy -lapocka
1 vese
1 kisebb szív
1 kisebb nyelv (nem füstölt!)
1 fej vöröshagyma
3 savanyú uborka
1 evőkanál kapribogyó
1/2 dl olaj
3 babérlevél
1 kávéskanál szárított majoránna
1 evőkanál mustár
1 evőkanál liszt
2 dl tejföl

A recept elkészítése

A húst lemossuk, leszárogatjuk, 4 cm hosszú, ceruzavastagságú darabokra szeljük. A belsőségeket az erektől és vezetékektől megtisztítjuk, megmossuk, csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Az ecetes uborkát vékony csíkokra, a kaprit gorombára vágjuk.

Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a csíkozott szívet és nyelvet. Kicsit lepirítjuk, sózzuk, beletesszük a babérlevelet és kevés víz hozzáadásával, fedő alatt 45 percig pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Mikor zsírjára pirult, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és a vesét. Fehéredésig kevergetjük, sózzuk, megszórjuk őrölt (fehér) borssal, a majoránnával, és vizet öntünk alá. Letakarva ismét pároljuk kb. 40-50 percet, ameddig a hús megpuhul. Beletesszük az uborkát, a kapribogyót, a mustárt. A lisztet a tejföllel kikeverjük, behabarjuk vele a tokányt, ha kell, öntünk még hozzá vizet, ízesítjük, és 4-5 perc alatt kíméletesen összeforraljuk, majd tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag körettel: 1231 kcal

Feltöltötte: mona

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

belsőségek , klasszikus ételek , házias ételek , társasági ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , főételek

vissza az előző oldalra