HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Pogácsák > Sokmagos tönkölypogácsa
| Többi

Sokmagos tönkölypogácsa recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kg tönköly liszt
5 dkg élesztő
1 nagy pohár tejföl
1/2 dl tejszín
1 dl tej
cukor

kb. 20-25dkg magok (szezám, len, napraforgó, fenyőmag és tök
mangalicazsír


A recept elkészítése

A cukrozott, langyos tejben felfuttatott élesztőből, az alapanyagokból kelt tésztát gyúrunk, amibe belekeverjük az előre lepirított magvakat, valamint annyi mangalicazsírt, amennyit a tészta igényel. Ízlés szerint sózzuk. Kb. fél órát pihentetjük, és utána átgyúrjuk, majd ismét pihentetjük kb. 20 percig. Végül deszkára tesszük, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd szaggatjuk, és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Feltöltötte: begonia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , kiadós ételek , előételek , aprósütemények , pogácsa

vissza az előző oldalra