HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Buli, társaság > Sonkás-sajtos kifli II.
| Többi

Sonkás-sajtos kifli II. recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
pici cukor az élesztő felfuttatásához
5 dl tej
2 dl étolaj
1 evőkanál 10%-os ecet
1 evőkanál citrom
fél marék só
A töltelékhez:
25 dkg apróra vágott főtt sonka
8 db nagyobb vagy 13 db kisebb kockasajt (csípőspaprikás vagy sonkás)
pici olaj a tepsi kikenéséhez
Valamint:
1 db tojás a kiflik megkenéséhez
kevés sajt a tetejére


A recept elkészítése

Az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk. A kelesztőtálba beletesszük a lisztet, a sót, az olajat, a citromlevet, az ecetet és a felfuttatott élesztőt, majd a kézmeleg tejjel jól kidolgozzuk. Akkor jó, ha már az edény falától elválik. Kb. 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük, táblára borítjuk, majd 8 felé osztjuk.

Ezután a cipókat köralakúra kinyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk, mintha pizzát szeletelnénk. Összesen 64 db kiflink lesz.

A cikkek szélesebb végére 1-1 teáskanálnyi apróra vágott sonkát és egy kisebb darab kockasajtot helyezünk, majd a két végét picit behajtva feltekerjük (így nem tud a sajt kifolyni a kifliből).

A tepsit megkenjünk vékonyan étolajjal, majd ráhelyezzük a kifliket. Megkenjük tojással, és sajtot hintünk a tetejére. (El is maradhat a sajt a tetejéről, de mutatósabb úgy.)

Meleg helyen fél órát kell pihennie még, majd 180 fokos sütőben megsütjük.

Feltöltötte: anetta

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , előételek , aprósütemények

vissza az előző oldalra