HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szószok > Spárga 3 mártással és malacsülttel
| Többi

Spárga 3 mártással és malacsülttel recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

4 adaghoz:
1-1 kg fehér és zöld spárga
A vargányás vajhoz:
1 dkg szárított vargánya
1 kisebb fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
7,5 dkg vaj
1/2 csokor petrezselyem
só, bors
A lencsés vinaigrette-hez:
4 dkg vörös lencse
3 teáskanál koriander
7 db borókabogyó
4 evőkanál citrom
8 evőkanál olaj
1/2 teáskanál mustár
cukor
1 csokor snidling
A citrom
12 dkg vaj
2 dkg liszt
3 tojás sárgája
2 citrom
cayenne bors
pár csepp Worchester-szósz
A malacsülthöz:
60 dkg, kb. 5 cm szélesre szeletelt sertéshús
2 evőkanál olaj
1/2 doboz zsázsa
1 csokor turbolya


A recept elkészítése

Mossuk meg a zöld spárgát. A fehéret teljesen, a zöldet csak az alsó harmadáig hámozzuk meg. A végeket vágjuk le, majd takarjuk le az összes spárgát egy nedves konyharuhával. A gombát forrázzuk le 0,75 dl vízzel, és kb. 30 percig hagyjuk állni. A hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, majd a hagymát kis kockákra vágjuk, a fokhagymát pedig összepréseljük. Mindkettőt pirítsuk üvegesre 1 dkg vajon. Csöpögtessük le a gombát, kockázzuk fel, és öntsük a megmaradt vízzel együtt a hagymára. Magasabb lángon főzzük addig, amíg a víz elpárolog, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, keverjük a maradék puha vajhoz a finomra vágott petrezselyemmel együtt. Sóval és borssal ízesítsük. A vörös lencsét bő, forrásban lévő vízben kb. 7 perc alatt főzzük puhára, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni. A koriandermagokat törjük össze mozsárban, a borókabogyókat vágjuk finomra, azután az egészet keverjük el a citromlével, az olajjal és a mustárral. Sóval, borssal és cukorral ízesítsük, majd aprítsuk fel a snidlinget, és keverjük hozzá. Olvasszunk fel 2 dkg vajat, szórjuk bele a lisztet, és pirítsuk aranyszínűre. Öntsünk hozzá 1/4 liter hideg vizet folytonos keverés mellett, majd főzzük fel az egészet. A tojássárgákat keverjük el a citromlé felével, és adjuk a szószhoz. Vegyük le az edényt a tűzről. A maradék vajat vágjuk kisebb darabokra, és szórjuk a szószba, hogy ott felolvadjanak. A szószt sóval, cayenne borssal, Worchester-szósszal, a maradék citromlével és a citromhéjjal ízesítsük. Tartsuk melegen. A sertésszeleteket öblítsük le, és miután lecsepegtettük, nyomkodjuk kicsit szét. Forró olajban, közepes lángon kb. 10 perc alatt mindkét oldalán süssük meg a szeleteket. A fehér spárgát forró, sós vízben 8, a zöld spárgát 4 percig pároljuk, majd öntsük le róla a vizet. A húst sózzuk és borsozzuk. A zsázsát vágjuk le a tövéről, és a lecsipkedett turbolyalevelekkel összekeverve szórjuk vastagon a hússzeletekre. A spárgát és a húst a három különböző mártással tálaljuk.

Feltöltötte: veca

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

ünnepi ételek , társasági ételek , költséges ételek , rafinált ételek , több, mint másfél óra , főételek , mártások, szószok

vissza az előző oldalra